Ceaiul din această legumă cunoscută care îți vindecă răceala și tusea. Ceaiul de usturoi este o băutură pe bază de plante preparată din lămâie, miere și usturoi. Ceaiul, servit fierbinte, este un remediu popular pentru simptomele răcelii și tusei.
Usturoiul este o plantă perenă originară din Asia Centrală. Planta produce un bulb care este folosit în gătit și în tratamentele de sănătate din întreaga lume. Istoricii cred că egiptenii, grecii, romanii, chinezii, japonezii și nativii americani au folosit usturoiul în scopuri dietetice și medicinale de-a lungul istoriei. Usturoiul este cunoscut și sub numele de nectarul zeilor, melasa săracului sau trandafirul împuțit.
Usturoi și mai multe trucuri. Hipertensiunea arterială va dispărea cu aceste rețete grozave
Pulberea de usturoi, uleiul de usturoi și suplimentele de usturoi sunt ușor disponibile. Suplimentele de usturoi pot fi făcute din ulei de usturoi sau din usturoi proaspăt, uscat sau îmbătrânit. Fiecare formă de usturoi poate avea efecte diferite asupra organismului.
CITEȘTE ȘI: Usturoi sub pernă: Cum ajută la relaxarea sistemului nervos
Ceaiul de usturoi poate fi preparat cu o varietate de ingrediente, deși usturoiul, lămâia și mierea sunt cele mai comune. Cu excepția cazului în care combinați ceaiul de usturoi cu un alt tip de ceai din planta Camellia sinensis, ceaiul de usturoi nu conține cofeină, evitând astfel aceste potențiale efecte secundare.
Puteți găsi pliculețe de ceai de usturoi online sau la magazinul local de produse naturiste. Cu toate acestea, ceaiul de usturoi poate fi făcut cu ușurință acasă cu ingrediente simple pe care le puteți găsi la orice magazin alimentar, inclusiv:
Umpleți o cratiță cu trei căni de apă. Adăugați cățeii de usturoi care au fost decojiți și tăiați în jumătate. Se aduce apa la fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie și mierea. Se îndepărtează usturoiul și se servește cald sau se pune deoparte pentru mai târziu.
Există variații ale acestei rețete de ceai de usturoi . De exemplu, unii oameni adaugă ghimbir la ceai pentru un plus de aromă și beneficii sporite pentru sănătate. Ghimbirul ajută, de asemenea, la reducerea mirosului puternic de usturoi.
Nu există aproape nicio afecțiune pe care usturoiul să nu se creadă că o tratează sau ameliorează. Unele, dar nu toate, dintre beneficiile usturoiului sunt susținute de dovezi științifice. De asemenea, este important să rețineți că aceste studii au analizat usturoiul, nu ceaiul de usturoi.
Concentrația de usturoi din ceai poate să nu fie aceeași cu doza mai concentrată din studii. În plus, gătitul sau fierberea usturoiului poate, de asemenea, să îi modifice efectele terapeutice.
Iată câteva dintre zvonurile despre beneficiile usturoiului, dar țineți cont de faptul că unele dintre ele nu sunt susținute de cercetări:
Deci, ce spun dovezile științifice despre beneficiile usturoiului? Potrivit Oregon State University, Linus Pauling Institute, usturoiul este o sursă bună de compuși organosulfuroși, inclusiv aliinaza, care este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit sau tocat.3 Se consideră că compușii organosulfuroși oferă anumite beneficii pentru sănătate, potrivit actualno.com.
O revizuire din 2020 a 83 de studii privind usturoiul a constatat că acesta prezintă beneficii promițătoare pentru sănătate, dar cercetătorii avertizează că trebuie efectuate studii mai ample pentru a confirma rezultatele și pentru a verifica doza corectă de usturoi pentru a produce rezultate.
Cercetările actuale privind usturoiul sugerează următoarele beneficii posibile:
Usturoiul crud poate fi util în reducerea hipertensiunii arteriale
Unele studii sugerează, de asemenea, că usturoiul poate stimula sistemul imunitar și reduce creșterea tumorilor în anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal. Cu toate acestea, studiile care investighează puterea usturoiului de a preveni cancerul au dat rezultate mixte.
Usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
CITEȘTE ȘI: Nu cumpăra niciodată acest usturoi: Este periculos pentru sănătatea ta
În studiile de laborator s-a demonstrat că usturoiul crud are proprietăți antibacteriene, antivirale, antiparazitare și antifungice, dar sunt necesare studii la scară mai largă. Este posibil ca beneficiile usturoiului crud să nu se transpună în ceaiul de usturoi, deoarece concentrația de usturoi poate să nu fie la fel de puternică.
Celelalte ingrediente din ceaiul de usturoi, mierea și lămâia, oferă și ele unele beneficii. Lămâia este o sursă bună de vitamina C. În plus, cercetările arată că aceasta poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale atunci când este combinată cu mersul pe jos.
Mierea este utilă pentru calmarea simptomelor răcelii și gripei, ajutând inclusiv la tuse și congestie. De asemenea, este considerată un agent antioxidant, antiinflamator și antimicrobian.